fbpx

ניקוי מזגן בקיטור

ניקוי מזגן עם קיטור

ניקוי מזגן עם קיטור – איך מנקים מזגן בלחץ מים גבוה עם גרניק?

לחץ מים גבוה שמופק מגרניק הוא אמצעי ניקוי חשוב והכרחי שכדאי להכיר. הסיבה שהוא מנקה בצורה מיטבית מגוון משטחים שלא ניתן לנקות אותם בדרכים רגילות של ניגוב באמצעות מטלית או מגב.
לחץ מים גבוה מאפשר להשתמש בעוצמת מים קרים או חמים ולהסיר כתמים קשים כמו פיח, שמן, אבק מצטבר ועוד.

במקרה של ניקוי מזגנים, האגודה האמריקאית לניקוי מזגנים ותעלות NADCA אשר כותבת את הפרוטוקולים לניקוי מזגנים, כותבת בפרוש.

השיטה היחידה והנכונה לניקוי מזגנים היא על ידי יישום סבון חומר ניקוי המתאים ולאחריו שטיפה ובניקוי בלחץ מים.
Simply put, wet cleaning is applying a chemical onto a coil, letting it sit for a certain amount of time, and rinsing it with water.
לא קיטור, לא לחץ אוויר. רק לחץ מים! 
במקרה של ניקוי מזגנים, על המנקה לבחור את הציוד הנכון, הגרניק, עם עוצמת לחץ כזו שלא הורסת את החלקים הפנימיים של המזגן, ובוודאי לא תעשה נזק לסביבה.
מעבר לכך, לחץ המים הגבוה בצורה מבוקרת, יהיה מאוד יעיל מהסיבה שהוא ייכנס לכל אותם חריצים שלא ניתן להוציא מהם את הלכלוך.

מהם השלביםשל ניקוי מזגן בקיטור?
ניקוי מזגן בקיטור מכיל מספר שלבים ברורים שיש לבצע על מנת לנקות את המזגן בצורה היסודית ביותר. להלן השלבים שרוב חברות הניקוי המקצועיות מבצעות:
1. פירוק מלא של המזגן – מפרקים את מעטפת הפלסטיק של המזגן, את המסננים, את התריסים, ואת העיניות. הפירוק יחשוף את כל החלקים הפנימיים שאותם יש לנקות.
2. חיבור אמצעי הגנה על הקיר והרצפה שמתחת – בעת הניקוי יצאו מהמזגן המון מים בגוון שחור שעשויים ללכלך את הקירות שמתחת למזגן והרצפה שמתחת. מנקה מקצועי יתקין מעין אמבטיה, "מעיל שטיפה" שיאגור את המים המלוכלכים שיצאו בעת הניקוי ויוריד אותם אל דלי.
3. התזת סבון או חומר ניקוי – התזת הסבון מתבצעת באמצעות מתז לחץ גבוה או גרניק ואשר יכניס את הסבון לכל החריצים הקטנים ביותר של הסוללה או המניפה.
4. הברשה – ההברשה של חלקי המזגן מתבצעת על ידי מספר סוגי מברשות שהמטרה שלהם היא לסייע להוציא את הלכלוך שלא יורד בפעם הראשונה עם המים של הסבון.
5. מים נקיים לשטיפה – בעזרת הידית של מכונה ללחץ מים גבוה, מתבצעת שטיפה של כל החלקים שהתזנו בהם סבון ושעברנו עליהם עם המברשת. בחלק הזה אתם צפויים לראות המון מים מלוכלכים שיוצאים מהמזגן.
6. שטיפה יסודית נוספת – השטיפה הנוספת אמורה לוודא שהכל באמת נקי.
7. חומר חיטוי – במזגנים קיימת נטייה להתפתחות של עובש. חומר החיטוי מסייע לשמור מפני מצבים אלו. חשוב לומר שחומר ניקוי איננו מחטא. ולכן הפרוטוקול הוא "ניקוי וחיטוי"!
8. ניקוי הפילטרים והפלסטיקה החיצונית – זו הפעולה האחרונה שמבצעים בניקוי המזגן. לרוב באמבטיה או בחצר ולאחר שהם נקיים ונשטפו היטב ניתן להתקין אותם שוב במזגן נקי.

אילו מזגנים זקוקים לניקוי?
כל סוגי המזגנים זקוקים לניקוי יסודי מהסיבה שכולם צוברים המון לכלוך בעת הפעולה שלהם, בין אם מדובר בקירור או חימום.
הלכלוך שמצטבר בתוך המזגן, גורם לו לעבוד קשה יותר ולא מאפשר לו לקרר או לחמם את החלל בצורה טובה.
על מנת לשמור על המזגן שלכם בדרך הטובה ביותר ולמנוע מצבים שבהם אתם נושמים אוויר מלוכלך מאוד בתוך הבית, יש לבצע ניקוי כזה ולא משנה סוג המזגן שיש ברשותכם.
מזגנים מפוצלים, עיליים מיני מרכזיים, תעלות מיזוג, אינוורטר, VRF, צ'ילרים, ומזגנים מסחריים גדולים-כולם זקוקים לניקוי תקופתי.

כל כמה זמן מומלץ לנקות את המזגן?
ההמלצה הטובה ביותר בעניין זה, היא ניקוי אחת לשנה- שנתיים תלוי האופן שימוש במזגן ובתדירות וכן באיכות האוויר בבית ומסביבו.
ניתן להציץ פנימה אל תוך המזגן עם פנס, ולראות את כמות הלכלוך או התחלת עובש, וזה הזמן לנקות!
ניקוי בתדירויות אלו הוא חשוב ויסייע למזגן לפעול בצורה תקינה. מעבר לכך, כאשר לא מתבצע ניקוי כזה בתדירויות אלו, לרוב אתם תתחילו להרגיש בריחות לא נעימים שיוצאים ממנו בעת ההפעלה ועשויות גם להתרחש תקלות מגוונות.
האם ניתן לנקות את המזגן באופן עצמאי?
בהחלט ניתן לבצע ניקוי מזגן באופן עצמאי. משב רוח מוכרת קיטים וערכות ל"ניקוי מזגן עשה זאת בעצמך" או D.I.Y , עם כל הציוד, החומרים, ההדרכות והתמיכה, כדי להצליח בכל סדר גודל של פרוייקט

לסיכום, ניקוי מזגן הוא דבר חשוב מאוד, אם רוצים שהוא יפעל כמו שצריך ולשמור על איכות אוויר טובה. כחלק מתהליך הניקוי, מבצעים שימוש בלחץ מים גבוה ויש לבצע זאת נכון ובשלבים על מנת לשמור על המזגן וגם להגיע לתוצאה איכותית.
המאמר באדיבות חברת נקי בלחץ: https://www.jetclean.co.il

איירפיקס ערכה קיט לניקוי מזגן
איירפיקס פרו פלוס ערכה קיט לניקוי מזגן
ניקוי מזגן עילי עם לחץ מים וחצאית ניקוז
ניקוי מזגן עילי עם לחץ מים וחצאית ניקוז

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    נשמח לענות לשיחות בשעות הפעילות:  ימים א'-ה' 07:30-19:30 • יום ו 07:30-13:00 • לא בשבתות וחגי ישראל