fbpx

שאלות נפוצות

מערכות מיזוג אוויר המשמשות לקירור, חימום ואוורור, ידועות בתור מערכות שצוברות מזהמים. העובש והאבק שמצטברים בחלקי המזגן, נושאים בחובם סכנות של חיידקים וחומרים אלרגנים. המזהמים הללו בעלי פוטנציאל גבוה לגרימת מחלות שונות ביניהן אסטמה, אלרגיות, מחלות בדרכי הנשימה ועוד.
הפתרון לסכנות בריאותיות אלו הוא ניקוי וחיטוי החלקים הפנימים במערכת המיזוג. בחיטוי יסודי של המערכת, מסירים וקוטלים את המזהמים השונים. כתוצאה מכך, האוויר בתוך הבית משתפר משמעותית ובהתאמה מפחית משמעותית את הסכנות הבריאותיות הכרוכות בעובש וזיהום אויר .

בין המחלות והתופעות שנגמרות על ידי זיהום אוויר בתוך הבית: אסטמה, אלרגיות, מחלות של חום גבוה, גרון כואב, עיניים יבשות וכואבות, בעיות בדרכי הנשימה, כאבי ראש, תשישות, כאבים בחזה, שפעות חוזרות ונשנות.

כולן נמצאות תחת הכותרת של "תסמונת הבניין החולה" 

מומחים רפואיים אכן קושרים בין בעיות רפואיות לאיכות ירודה של אוויר בבית. גופים רפואיים בארצות הברית ובאוסטרליה, סימנו את הזיהום בתוך הבית כאתגר מרכזי בתחום זיהום האוויר.

מחקרים של הסוכנות האמריקאית להגנת הסביבה, מצביעים על כך שניקוי מערכות מיזוג מוביל להוזלה משמעותית של אפילו כ-30% בצריכת החשמל. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שמזגן שחלקיו נקיים יכול לעבוד בצורה אפקטיבית יותר וניצול החשמל שלו מיטבי.
מעבר לחיסכון בחשמל, ישנו יתרון כלכלי נוסף והוא הארכת חיי המזגן. גם כאן, הסיבה נעוצה בטיפול המקצועי בחלקי המזגן שמאפשר לחלקים לעבוד לאורך זמן רב יותר בלא להתאמץ.

תדירות ניקוי המזגן תלויה בכמה גורמים. כל מזגן הינו שונה ולכן יש להתייחס לנקודות הבאות:

  • האם יש מעשנים בבית? במקרה כזה, תדירות הצורך בניקוי עולה. כל חצי שנה.
  • האם יש בעלי חיים עם נשירת שיער רבה? גם במקרה זה, ייתכן והזיהומים במערכת המיזוג גבוהים יותר, ולכן אולי כדאי כל חצי שנה – שנה
  • האם הבית סבל מפגעי מים כגון נזילה, עובש, או בעיות במזגן? בעיות עובש עלולות להצטבר גם בתוך המזגן, בין אם המקור לעובש הינו ממערכת המיזוג או ממקור אחר בבית. מומלץ ניקוי וחיטוי במקביל לטיפול במקור הבעיה.
  • האם מישהו מיושבי הבית סובל ממחלות, אלרגיות או אסטמה? במקרה כזה, ייתכן ונבחר לבצע טיפול בתדירות גבוהה יותר כדי לשמר ניקיון אוויר מוקפד יותר.
  • האם הבית אחרי שיפוץ? או היה שיפוץ בבניין סמוך? מערכת המיזוג בוודאות ספגה אבק ולכלוך. רצוי לבצע ניקוי על מנת לשמר אוויר נקי לאורך התקופה.
  • כאשר עוברים לבית חדש, רצוי להתחיל דף חדש עם אוויר נקי. עד שלא מבצעים את הבדיקה המקצועית הנדרשת, אי אפשר לדעת עד כמה חלקי מערכת המיזוג הפנימיים מזוהמים.

חשוב לנקות את מסנני האוויר אחת לחודש חודשיים. באביב ובסתיו יש אבקנים ואלרגנים באוויר ולכן מומלץ לנקות כל חודש. בשימוש בחורף, רצוי לנקות כל חודשיים.

הזמן הדרוש לניקוי המזגן מושפע מכמה גורמים. מידת הנגישות של המזגנים בבית, מספר המזגנים שנדרש לנקות ומספר העובדים שמבצעים את הניקוי. בממוצע כחצי שעה- שעה לכל מזגן.
לדוגמא בבית עם שלושה מזגנים, נדרשות לפחות שעתיים שלוש עבודה. 

לא! ניתן לבצע את הניקוי כשכולם בבית כולל ילדים. החומרים שלנו אינם מזיקים והם אף ידידותיים לסביבה.

בתהליך הניקוי, אנו משתמשים במים וסבון. לפני שטיפת המזגן, עוטפים אותו היטב כדי שינקז את המים לדלי. גם אם תהיינה קצת התזות על הקיר הן אינן מזיקות לצבע ולרהיטים. כל טכנאי מצויד בחומרי ייבוש וניקוי ומתודרך להשאיר מקום נקי ומסודר אחריו.

בתור שלב ראשון, יש לנקות את מסנני המזגן. ניקוי זה הינו טיפול ראשוני בלבד, שאינו פותר את צבירת הלכלוך בחלקים פנימיים של המזגן. לשיפור משמעותי יותר, יש להזמין ניקוי וחיטוי מקצועי.
יתכן וישנה בעיה מכאנית חשמלית ואז רצוי טכנאי משב רוח ימליץ לקרא לאיש מזגנים בנפרד.

כנראה שהמסננים סתומים, וכן המאייד, מלוכלכים מאוד ולכן מעברי האוויר חסומים. מזגן לאחר ניקוי יסודי מספק יותר אויר, ואנו מוכיחים זאת על ידי המכשור שברשותנו.

כאשר המאוורר של המזגן עמוס ומלוכלך פעולתו אינה חלקה ומרעידה את המזגן כולו. כדאי לעשות לו שטיפה מקצועית. יתכן גם שנגרם לו נזק ואז יש להזמין טכנאי.

יש 3 סיבות לריח רע מהמזגן:

  1. מזגן מאוד מלוכלך- גדלה בו פטריית העובש. הפתרון-  ניקוי וחיטוי מקצועי שיסיר את מושבות הגידול ויחזיר ריח טוב למזגן. 
  2. ריח שנשאב מבחוץ דרך צינור הניקוז- כאשר הצינור עצמו לעיתים מלא בבוצה, או שהוא שופך אל נקודת ביוב . בזמן ההפעלה לפעמים המזגן יוצר יניקה מהצינור ו"סוחב" איתו ריחות רעים. הפתרון- לאתר את נקודת הביקורת לנקות ולחטא אותה . 
  3. ריח רע מתוך החדר- לפעמים החדר חנוק וסגור והמזגן למעשה רק ממחזר אוויר דחוס אל תוך האף. זהו האוויר שבחדר שאינו מאוורר מספיק. הפתרון- להפעיל את המזגן על איוורור ולפתוח חלון לכמה שעות. המזגן יאלץ אויר טרי וצח להיכנס לחדר ולהוריד את עוצמת הריח. 
  4. לקריאה נוספת במאמר נפרד

ישנן 2 סיבות עיקריות

  1. סתימה בתינור הניקוז, כתוצאה מהצטברת של לכלוך ובוצה. הפתרון- ניקוי עמוק למזגן, ושטיפה תוך כדי פתיחת הסתימה
  2. חוסר גז במזגן- אם רואים שיש הצטברות של קרח על המאייד מאחורי הפילטרים, זהו סימן מובהק לחוסר בגז. בזמן ההפשרה כמות גדולה של מים יורדת בבת אחת לאמבטיית הניקוז שגולשת על גדותיה.  הפתרון: טכנאי מזגנים שימצא את הדליפה ויוסיף גז. 
  3. לקריאה נוספת במאמר נפרד 

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    נשמח לענות לשיחות בשעות הפעילות:  ימים א'-ה' 07:30-19:30 • יום ו 07:30-13:00 • לא בשבתות וחגי ישראל