אני היזם והמנהל של חברת "משב רוח" שעוסקת בניקוי וחיטוי מזגנים. הדרך שלי רצופה בלימוד והקניית ידע לאחרים. השוק ענק, המודעות נמוכה, הסכנות הבריאותיות בהימצאות עובש וחיידקים במזגנים מוכחות ולכן חשוב לי ללמד להדריך.
רקע:
עובשים מתעופפים באוויר, נשאבים לתוך המזגן וגדלים על מצע הלכלוך שנצבר עם הזמן. במזגן תנאים אופטימליים של לחות, טמפרטורה וחושך, והעובש יכול לשגשג. כדי למגר את העובש האפשרות היחידה שלנו לטיפול היא לשנות את המצע- שהמזגן יהיה נקי והמשטח יהיה מחוטא ולא ידידותי להתפתחות חוזרת.
מזגנים מדביקים אחד את השני ולכן מאוד שכיח למצוא בית שבו כמה מזגנים נגועים.
אפשר לעשות זאת על ידי שרות מקצועי של שטיפה יסודית, וחיטוי שאריתי שייתן שקט ובטחון לזמן רב, ואפשר לעשות טיפול ע.ז.ב. (עשה זאת בעצמך, או עשה במו ידייך) שייתן הפוגה לזמן קצר יותר.
מה לא לעשות:
- לא לשואב אבק – האבק דבוק לצלעות המזגן ולמניפה והשואב אינו מסוגל לשחרר את הלכלוך.
- לא לקומפרסור עם לחץ אויר- אנחנו לא רוצים את העובשים והמזהמים מסתובבים אצלנו בחדר. מה עשינו בזה?
- לא למסיר שומנים – במזגן לא עושים שניצלים. סבון טוב יעשה את העבודה. מסיר שומנים הוא קורוזיבי לעור ולא מיועד למערכות שבהם נושמים שאריות שלו.
- לא לחומרי ניקוי חומציים – כמו מסירי חלודה למיניהם, מבוססים חומצות כמו חומצת מלח או חומצה גופרתי ,שעלולים לעשות נזק לחלקי המתכת של המזגן ולריאות.
- לא לאקונומיקה – או מסירי עובש למיניהם, שהם מבוססים על כלור שאח"כ נצטרך לנשום אותו ומרעילים את האוייר ופוגעים במזגן.
- לא לאכוהול או פנולים – אלכוהול מחטא אבל לא מנקה. ישנם תרסיסים לניקוי מזגנים שצורבים בצורה נוראית את דרכי הנשימה. פסולים מבחינתי.
מה כן ניתן לעשות:
- רצוי לפרק את הפלסטיק – כדי להגיע לכל החלקים החשובים: מאייד, תעלת ניקוז, ומניפה. על כולם מצטבר המון לכלוך ועובש.
- אם לא רוצים לפרק – מוכנים להתפשר על ניקוי חלקי, יש להסיר את הפילטרים, ולהתיז פנימה בנדיבות חומר ניקוי מקציף. החומר משחרר את הלכלוך ומחטא ביחד, ולאחר זמן השהייה יישטף החוצה עם הנוזלים שיצטברו במזגן בעת הפעלתו. להקפיד היטב על סדר הפעולות כפי שמופיע על האריזה. אין לי המלצה בשלב זה על חומר כזה או אחר, למעט זה שאנו משתמשים בו וניתן להזמין אצלנו ב90 ש"ח כולל משלוח. להתקשר 0523737902
- שימו לב – יצרני חומרי הניקוי לעיל ממליצים על ניקוי אחת לחודש. הם יודעים שזהו ניקוי חלקי ולכן ממליצים לחזור עליו לעיתים תכופות. ( בשיטה שלנו אחת לכמה שנים)
- אם רוצים את הגישה הביתית האלטרנטיבית: ניתן לרסס פנימה חומץ מאכל 5%. החומץ מנקה ממיס ומחטא. אבל מסריח קצת ולכן כדאי לשטוף את המזגן עם מרסס מים לאחר מכן.
- מי חמצן – בריכוז 3% זולים מאוד ויעשו עבודת חיטוי טובה, לא מנקים. גם כאן אני ממליץ לשטוף במים אחרי היישום.
ההתעסקות עם המזגן היא עם האוויר שאנו נושמים ולכן יש חשיבות גבוהה למה ואיך עושים. ממליץ להתייעץ עם מומחים. טכנאי מזגנים קלאסיים של התקנות ותיקונים לרוב אינם מבינים בנושא ויש המון דעות שגויות בחוג הזה של בעלי המקצוע.
אשמח לעזור לכל פניה בטלפון.
רענן שמואלי 052-3737902